Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2009 09:13 - 18 стъпки към перфектната дневна
Автор: aristo Категория: Бизнес   
Прочетен: 1731 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 07.07.2009 09:31


imageimageimage

1.Кръц, кръц, кръц:
Разгледайте любимите си интериорни списания – изберете тези неща, които най-много ви вдъхновяват и ги изрежете. Няма значение дали са интериорни проекти или продукти. Направете си колекция от нещата, за които мечтаете и я подредете на една от стените си.

2. Създайте фокус:
Разгледайте помещението, с което разполагате и го подредете така, че да има една централна фокус точка, място, което да концентрира вниманието върху себе си. Може да е архитектурен детайл, картина, камина, в краен случай и телевизор – организирайте останалите мебели около фокус точката, като се стремите да я подчертаете.

3. Отървете се от излищното: Решете какво ще запазите в стаята и с кое можете да се разделите. Разчистването на непотрбните вещи ще осигури повече пространство и ще направи стаята по-елегантна.

4. Стъпка напред: Отместете меката мебел от стените, няма нужда да е залепена за тях. Така разговорите стават по-приятни, защото се скъсява дистанцията.

5. Место за сядане: Стремете се винаги да има достатъчно места за сядане. За малко помещение поне 6, а за голямо е най-добре да отделите две зони, една за двама души и друга за шестима.

6. Разграничете зоните: За да се отделят по-ясно оптически зоните в дневната (и особено ако става въпрос за дневен тракт, който съчетава трапезария и хол) използвайте разлика в подовите настилки. Два правоъгълни килима много добре разделят визулано пространството.

7.Детайли: Използвайте архитектурни елементи, колони, мебели и различни нива, с които също може да се дифинират различните зони в дневната стая.

8. Текстилът: Най-доброто решение е завесите, дамаската на меката мебел и всичко, което е текстилна материя да е в един цвят, или поне в една тоналност. По този начин пространството се обобщава и действа като добър фон за декорацията.

9.Гравитация: За да не “олеква” стаята и да изглежда оптически стабилна подът трябва да бъде по-тъмен от стените. Опитайте се да се придържате към това правило.

10. Диганонали: Позициониране на мебелите по диагонал може да оживи интериорът. Освен това кара пространството да изглебда визуално по-голямо. Опитайте.

11. Изкуство: Поставете картините и другите предмети на изкуството там, където ще се виждат. Обикновено картините се закачат над диванът, а там не са постоянни на фокус. Изберете “неконвенционални” автори и произведения, истинското искуство е трудно разбираемо, но е по-ценно.

12. Внимавайте с огледалата: Ако сте любители на големите огледални повърхности, въздържайте се от тях точно в тази стая. Да водиш разговор или да почиваш, докато се виждаш непрекъснато на огледалото срещу теб е неприятно и разсейващо.

13. Още място: За да осигурите още пространство за сядане, което да не заема място, снабдете се с възглавници за под. Могат да се съхраняват под другите мебели и да се изваждат само, когато има нужда от тях.

14.Нека бъде светлина: Изберете правилно осветителните тела, в зависимост от помещението, с което разполагате. Избягвайте централизиран източник на осветление, не разпределя достатъчно добре светлина в цялото помещение. Използвайте настолни лампи и аплици, за да имате възможност за по-гъвкави решения.

15.Лабиринт: Подберете така мебелите за стаята, че да имате достатъчно место за минаване между тях. Няма да се чувствате удобно в помещение, което ви анпомня за лабиринт.

16. Аксесоари: Аксесоарите добавят индивидуален почерк и стил на всяко помещение. Ако предпочитате дребните предмети, имайте в предвид, че стоят добре, когато са групирани. И все пак не прекалявайте, придържайте се към първоначалната линия на интериора, която сте избрали.

17. Цветът: Ако до сега сте се придържали към неутралните и светли цветове сега е моментът, в който трябва да внесете цвят в стаята. Възглавнички,ковертюри и аксесоари в ярки и свежи цветове ще я оживят.

18.Мислете “бюджетно”: Помислете как можете да използвате старите мебели в новия интериор. Старият скрин може да послужи за бюро, а диваните могат да се претапицират.

източник: sgrada.com



Гласувай:
0



1. rpatel - Благодаря за съветите! И без това ми ...
07.07.2009 09:27
Благодаря за съветите! И без това ми предстои да си купувам мебели, така че тези съвети ще са ми страшно полезни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aristo
Категория: Бизнес
Прочетен: 982491
Постинги: 12
Коментари: 284
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол